‘La vaca cega’, de Joan Maragall

Cliqueu per ampliar la imatge.

2 responses to “‘La vaca cega’, de Joan Maragall

 1. Que vol dir vacil·lant?
  i que es un vailet?
  Que li passa a la vaca quan topa amb l’esmolada pica?

  i tambe que el final de la poesia m’entristeix una mica

  i aquesta poesia m’agrada molt!!!
  adeu.

 2. Hola, Josep:

  Jo trobo que és un poema molt emocionat on la compassió que sent el poeta per la desgràcia de l’animal es transmet molt bé. Fixa’t per exemple com el primer vers, “Topant de cap contra una i altra soca” sembla com si, per la forma com sona, vagi xocant un i altre cop: toPANT deCAP contrU naiAL traSOca… És una forma molt musical de dir i de transmetre.

  Responc a les teves preguntes:
  * Vacil·lant vol dir que fa passes poc fermes, com si anés a caure. També van vacil·lants, per exemple, els nens petits que aprenen a caminar o un vell que necessita recolzar-se per caminar.
  * Vailet vol dir ‘nen, noi’.
  * La vaca, quan topa amb la pica de la font, que és esmolada (punxeguda), recula afrontada. Vol dir que fa un pas enrere amb dolor al cor. Li dol que el fet de ser cega li faci ser tan maldestre. Però fixa’t que hi torna, dolguda, però no es rendeix.
  * Per això darrer, pel fet que ella insisteix i sofreix dificultats però no es deixa caure, a mi personalment no em sembla un final tan trist. Sí em sembla molt trista la situació: haver perdut la vista és molt dur. Però el que seria molt i molt trist fora que, un cop cega, es quedés a un racó plorant o esperant la mort sense ànim. En canvi ella continua amb esforç, i la seva vida és dura (va tota sola, topa contra les coses) i li ofereix pocs ànims (camina d’esma, es mou llànguidament), però allà segueix. Segons es miri, gairebé podríem admirar la vaca. Nosaltres seríem forts com ella, en la seva situació?
  Una salutació ben cordial a tu, la Montse i la classe.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s