Novembre poètic: homenatge a Joana Raspall

Una molt bona iniciativa del Bib Botó, el grup de treball de biblioteques infantils i juvenils del COBDC:

La poetessa Joana Raspall (Barcelona, 1913) ha dedicat gran part de la seva vida a escriure poesia per als infants. Des de les escoles s’ha treballat molt perquè la seva obra arribi a tots els nois i noies de casa nostra. I moltes biblioteques també han dedicat exposicions, guies i activitats per difondre la seva poesia.

Ara bé, des del Bib.Botó (Grup de Treball de Biblioteques Infantils i Juvenils del COBDC) ens queda la recança de si la poesia és la gran oblidada de gran part de les biblioteques infantils i si realment hem sabut transmetre a poetesses com la Joana Raspall el nostre agraïment i admiració.

És per això que us convidem a sumar-vos a un petit homenatge que des de les Biblioteques voldríem fer a la Joana Raspall i a la poesia per a infants en general. No es tracta de grans muntatges, ni de grans pressupostos. Només pensàvem amb la possibilitat de dedicar el mes de novembre del 2010 a la Poesia de Joana Raspall.

Com? Doncs com cadascú vulgui: fent un recital amb els infants, repartint poemes a les escoles, fent un punt de llibre, un taller de poesia, una hora del conte, un espectacle poètic, regalant paraules, llegint poesia a la biblioteca, al carrer, a les cases…

COM PODEU PARTICIPAR?
Només cal que envieu la vostra adhesió a l’adreça jimboto@cobdc.org
I un cop sapigueu quina activitat fareu, doncs també ens la feu arribar. La idea és que a mitjans del mes d’Octubre ja poguem penjar per la xarxa i els webs de poesia, etc., informació de totes les accions que durant el mes de novembre acolliran les biblioteques infantils i escolars.

7 responses to “Novembre poètic: homenatge a Joana Raspall

 1. Gràcies pel ressò!
  A veure si les biblioteques i els bibliotecaris s’animen… ;P

 2. Sens dubte la poesia per infants és la gran oblidada…no té l’espai suficient per respirar.
  Aquesta iniciativa que feu és fabulosa. Endavant!
  El ritme, els jocs de paraules, la il.lusió son maneres molt boniques d’endinsar als nens en el món poètic i fer-ne futurs lectors.
  Molt be per la Joana Raspall!! i per les biblioteques…seguiu amb aquestes iniciatives.

  “Mira’t Mireia al mirall
  però no et miris cap per avall
  o et veuràs el cabell com un raspall” 😉

 3. Gràcies a les dues pels comentaris. 🙂

  Jo personalment diria que el gran oblidat és el teatre, més (encara) que la poesia. De fet, fins i tot crec que la poesia viu força bé a moltes biblioteques i a moltes escoles. Això no vol dir que ens en sobri, donat que és un gènere petit que difícilment cansa. Però sense ser optimista, tampoc no ho veig amb cap pessimisme.

  Bona setmana!

 4. La Joana Raspall també ha fet 3 obres de teatre infantil, una d’elles premiada i representada al Romea. Però actualment les obres que es fan són de pocs actors, i cada companyia se les fa a la seva mida per no haver de pagar drets d’autor.

 5. Hola,
  A Vilanova i la Geltrú ens hem adherit a l’homenatge. Editarem un punt de llibre dedicat a la Joana i una exposició amb els documents que tenim a la biblioteca…

  Aprofito per comentar-vos que el Cep i la Nansa edicions està treballant en dues novetats de la Joana… la primera possiblement surti abans de final d’any.
  – Un llibre de poesia per adults, de títol JARDÍ VIVENT, i la segona,
  – un llibre de poesia infantil, que de moment te un títol provisional: POESIES PER ESCOLTAR I VEURE que inclourà un dvd amb els poemes visuals i la mateixa Joana com a recitadora. Aquest en principi fins a primers de l’any vinent no estarà publicat…

  Petonarros!!

 6. Bones notícies, doncs! Tant pel que fa a l’Armand Cardona, com pel que fa a El Cep i la Nansa.
  Petons

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s