SOS Lectura obligatòria!: xerrades per a alumnes de batxillerat que faran les PAAU

Nota de Biblioteques.gencat.cat:

SOS Lectura obligatòria! és un cicle de conferències a càrrec d’especialistes adreçades als alumnes de batxillerat, amb un programa elaborat a partir de les lectures obligatòries de les assignatures de Llengua i Literatura Catalana i Llengua i Literatura Castellana, que entren a les Proves d’Accés a la Universitat.

SOS Lectura obligatòria! és una acció que forma part del Pla de foment de la lectura que impulsa el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i està coordinat per la Subdirecció General de Biblioteques. Aquesta acció vol oferir suport a la tasques de dinamització lectora que duen a terme els centres d’ensenyament i les biblioteques públiques de Catalunya.

Aquest programa, que s’ha desenvolupat amb èxit durant diversos cursos a la Biblioteca Xavier Benguerel de la ciutat de Barcelona, a través del Pla de foment de la lectura s’estén a diverses biblioteques públiques de Catalunya per al curs 2009/10.

Biblioteques participants durant el curs 2009/10:
* Biblioteca Xavier Benguerel (Barcelona ciutat)
* Biblioteca Font de la Mina de Sant Adrià de Besós (Barcelona)
* Biblioteca Pública de Girona
* Biblioteca Pública de Lleida
* Biblioteca Pública de Tarragona

Objectius:
* Oferir suport a les tasques docents relacionades amb la promoció de la lectura que es duen a terme als centres d’ensenyament, mitjançant nous serveis prestats per les biblioteques públiques en el marc del Pla foment de la lectura.
* Difondre i promoure l’ús dels serveis i recursos de les biblioteques públiques, especialment aquells relacionats amb la llengua i literatura catalana i castellana i que poden ser d’especial interès per a docents i alumnes d’ensenyament secundari, per enfortir les relacions biblioteca-centres d’ensenyament i augmentar l’ús dels serveis bibliotecaris.
* Contribuir al desenvolupament de projectes transversals de promoció lectora, especialment aquells duts a terme entre centres d’ensenyament i biblioteques públiques, per augmentar l’impacte i efectivitat de les accions de dinamització de la lectura.
* Estendre el Pla de foment de la lectura a l’àmbit de les biblioteques públiques de Catalunya de tot el territori per ampliar el seu impacte a diferents sectors i territoris, a través de l’oferta de projectes de promoció lectora a desenvolupar des de diverses biblioteques públiques ubicades a diferents parts del territori català.

Descripció de les sessions:

Xerrada educativa, seguida de la projecció d’una pel·lícula i/o un documental basats en les lectures obligatòries de les assignatures de Llengua i Literatura Catalana i Lengua y literatura Castellana que entren a les proves de selectivitat.
Les sessions són dirigides per experts en la matèria, preferentment de l’àmbit universitari, que ofereixen un nou punt de vista complementari al proporcionat pels docents dels instituts. Es parteix de la idea que aquest pot ser un nou camí per introduir-los en el món de la literatura i transmetre’ls la passió pels llibres i el seu entorn.
Les xerrades estan pensades en funció de les preguntes que surten als models d’examen de les PAAU, i totes les intervencions dels especialistes estan estructurades i concebudes segons les qüestions avaluades a les PAAU.
Cada sessió compta amb una guia de recursos (bibliogràfics, audiovisuals, etc) disponibles a les biblioteques públiques de Catalunya sobre les obres i autors tractats. Aquest recursos han estat seleccionats pels conferenciats i pels bibliotecaris.
Els centres i docents participants compten amb un dossier informatiu del projecte.
Les sessions tenen lloc a cada biblioteca.

Calendari i més informació:
Biblioteques.gencat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s