Premi Xaro Vidal 2009, per Dídac Botella

Nota de Bromera:

L’obra  L’illa del tresor. Història d’una obra de teatre, del professor de Primària Didac Botella, ha estat la guanyadora del X Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal Ciutat de Carcaixent. … L’acte de lliurament va tindre lloc en el Teatre Don Enrique de Carcaixent i anà seguit de la representació de l’espectacle  Moby Disc, de la companyia L’Horta Teatre. El llibre  es publicarà durant la primavera de 2010 en la col·lecció «Micalet Teatre» d’Edicions Bromera.

En L’illa del tresor l’autor ens presenta una obra de teatre dins d’una altra. Un grup d’alumnes prepara amb l’ajuda del seu professor un muntatge teatral per a representar en un festival de teatre. El text que trien per a representar és L’illa del tresor, el clàssic d’aventures de R. L. Stevenson, que tot just acaben de llegir. Els problemes però, comencen a sorgir des de l’inici, posant en perill la seua participació en el certament. L’obra naix de la voluntat de l’autor d’oferir una obra teatral a nivell escolar que implique, de forma equitativa, la participació de tots els alumnes, suplint així, una de les mancances que presenta actualment el teatre a l’escola.

Dídac Botella i Mestres (València, 1976) és mestre d’escola. A més d’haver estudiat interpretació, ha escrit i realitzat diversos projectes teatrals en l’àmbit escolar i imparteix un curs de teatre per a mestres anomenat «Performance a l’escola».

El Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal Ciutat de Carcaixent respon a la voluntat de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Carcaixent de dignificar el gènere teatral en el seu vessant infantil i de fomentar l’afició al teatre dels més menuts. Es tracta d’un dels certàmens més ben dotats econòmicament de tot l’Estat dins de la modalitat de teatre infantil. Pel que fa a la participació, cal assenyalar que les 15 obres presentades en aquesta edició procedien de tot el nostre àmbit lingüístic, tant del territori valencià, com de Catalunya i les Illes, un aspecte que demostra l’interés i l’expectació que desperta el Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal Ciutat de Carcaixent.

El jurat d’aquesta convocatòria ha estat integrat per Joan Muñoz Crespo, director del Teatre del Raval de Gandia i de Pluja Teatre; Pasqual Alapont, escriptor, dramaturg i director de la col·lecció «Micalet Teatre»; Abel Guarinos, director de la Mostra de Mim de Sueca i coordinador del circuit teatral de Teatres de la Generalitat; i, com a president, Juan Ignacio Barrachina Doménech, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Carcaixent.

3 responses to “Premi Xaro Vidal 2009, per Dídac Botella

  1. Sabeu que, jo vaig ser alumne de Dídac, aquest any, Dídac era nou a l’escola i com que a la meva classe feiem teatre tots els anys ell no sabia quina obra representar, i aleshores (com es tan aficionat a la literatura catalana) seli va ocorrer escriure una a ell mateix.

  2. perdó per les faltes (per si ho veu el meu professor de 5é)

  3. Hola, Carles:

    Gràcies pel comentari.

    El teu text està força ben escrit, però també ens hem de recordar dels accents (Sabeu què?, fèiem, és tan, ocórrer). Un altre suggeriment de millora que ajuda a entendre millor els textos és separar les frases d’acord amb el seu sentit diferent: Sabeu què? Jo vaig ser… Aquell any, Dídac…

    Que vagi bé!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s