Per un botó, de Carles Cano i Joma

Per un botó, de Carles Cano, premi Hospital Sant Joan de Déu de 2008, és una història de disbarat, esplèndidament traslladada al format d’àlbum (de fulles apaïsades i grans, aprox. A4) per en Joma.

L’anècdota és el no res que anticipa el títol (el que podria passar «per un botó»), però dut a l’extrem, des d’un cavall desbocat que destrossa per allà on passa fins a diverses declaracions de guerra entre països. El text és complex i satíric, amb al·lusions que requereixen bé lectors relativament grans, bé una gran capacitat narrativa de qui expliqui la història.

L’àlbum multiplica les possibilitats de joc amb una preparació pausada del relat que dóna pas a un festival de disposició gràfica del text, que ens farà llegir en totes les direccions (i fins de l’inrevés!) com si recorreguéssim el vol del botó i la carrera del cavall.

darabuc-carles-cano-joma-per-un-botó-0

darabuc-carles-cano-joma-per-un-botó-1

  • Carles Cano i Joma, Per un botó. La Galera, Barcelona, 2008. 56 pp., 30 x 22 cm. ISBN 13: 978-84-246-3037-9.

3 responses to “Per un botó, de Carles Cano i Joma

  1. És divertidíssim, tant per a petits si els expliquen la història posant-hi èmfasi, com per a més grandets, quan han de jugar amb el text que està escrit en totes direccions…
    És una mostra que a petites causes, grans efectes…

  2. A mi les il·lustracions no m’acaben de fer el pes i em costa una mica…

  3. M’alegra tenir opinions divergents i us agraeixo els comentaris.

    Jo crec que és un llibre que es pren els seus riscos. Fa de bon narrar (i imagino que valdria molt sentir-lo de la veu del propi Carles Cano), però no tinc clar per quina edat de forma majoritària (per molt que un bon mediador pot salvar molts obstacles, sobre tot en grups petits). Pel que fa al concepte d’àlbum (inclosa la il·lustració), a mi el cert és que em va divertir i crec que és coherent amb el concepte del text. Però això és només una opinió i impressió personal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s