Una dècada amb els bibliobusos Tagamanent i Montserrat

darabuc-bibliobus-montserrat-10_anysLa notícia és de Bibliosfera. En trobareu més informació, per exemple, als blocs de Biblio@ccés Els Hostalets de Pierola o del Bibliobús Montserrat.

El mes de novembre del 1998 es van inaugurar els bibliobusos Tagamanent i Montserrat com a resposta al Pla de Bibliobusos endegat per la Diputació de Barcelona, que preveia dotar de nou bibliobusos les poblacions entre 300 i 3.000 habitants de la província de Barcelona, un pla avui ja completat.

Amb aquelles noves incorporacions, la Diputació disposava ja el 1998 de sis bibliobusos. Actualment, aquests bibliobusos Montserrat i Tagamanent donen servei a 27 municipis, que sumen un total de més de 28.000 habitants.

darabuc-bibliobus-montserrat

El Bibliobús Tagamanent es va inaugurar el 16 de novembre del 1998. Des d’aleshores rep el suport de la Biblioteca Joan Triadú de Vic. Atén un total de 15 municipis d’Osona, Bages i el Vallès Oriental, amb un àmbit de cobertura d’uns 13.500 habitants. Disposa d’uns 8.000 documents, entre llibres, CD, DVD i publicacions periòdiques, i l’any passat va registrar més de 8.000 usuaris del servei de préstec.

Per la seva banda, el Bibliobús Montserrat va començar a rodar el 21 de novembre del 1998 als Hostalets de Pierola. Amb el suport tècnic i bibliogràfic de la Biblioteca Central d’Igualada, ofereix serveis bibliotecaris a 12 municipis de l’Anoia i l’Alt Penedès, que suposen uns 15.000 habitants. D’aquests, gairebé 5.000 disposen del carnet de la biblioteca. El fons del Bibliobús Montserrat està format per més de 10.000 documents.

Els vehicles d’aquests bibliobusos estan dotats d’ordinadors amb accés gratuït a Internet i al catàleg col·lectiu de la Xarxa de Biblioteques Municipals. Els bibliobusos ofereixen serveis amb la mateixa qualitat que qualsevol biblioteca, és a dir, informació, consulta del fons, préstec de documents i activitats de foment de la lectura, entre altres, per tal de garantir l’accés a la cultura i la informació dels pobles més petits.

5 responses to “Una dècada amb els bibliobusos Tagamanent i Montserrat

  1. Una gran iniciativa, per molts anys!

  2. bibliobús montserrat

    Moltes gràcies per fer-vos ressò de la nostra tasca! 10 anys i seguim …!!

  3. Gràcies a vosaltres per la vostra tasca, que és la que importa. Per molts anys!

  4. És una gran iniciativa, jo recordo quan era petita quan van obrir la biblioteca del meu poble i com corria amb avidesa cada vegada que arribaven llibres nous.
    Molt infants i no tant, deuen sentir quelcom similar segurament quan arriba la biblioteca mòbil al seu poble

  5. Hola, Mireia, no hi puc estar més d’acord. Encara és així, i més a les biblioteques municipals rurals, que no sempre tenen comprensió o, directament, calers, per fer un servei de novetats regular i complert com voldrien. Jo sóc de la part “no tant” dels “molts infants i no tant” que senten, en veure el bibliobús per la carretera mateix, l’emoció que senten els nanos petits quan de sobte veuen un camió de bombers o un cotxe de policia rabent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s