Camí de l’oceà Pacífic amb l’Erich Kästner

Camí de l’oceà Pacífic —hi entrareu per un vell armari de fusta treballada, del segle XV; però no hi vegeu imitació de Nàrnia, car us parlo d’El 35 de maig, un llibre del 1931— poden passar tot de coses extraordinàries: que arribeu al país de Xauxa, on tota diligència és prohibida; que vegeu uns Jocs Olímpics amb Cèsar i Napoleó a la graderia; o que vegeu com al món al revès els nens eduquen els adults mentiders o de mà massa fluixa. Aquesta és, si més no, l’experiència d’en Konrad, el seu oncle i el cavall parlant.

Tot va passar el 35 de maig. I per aquesta raó era totalment normal que l’oncle Ringelhuth no es meravellàs de res. Si el que li havia de passar avui mateix li hagués ocorregut fa solament una setmana, hauria pensat segurament que, a ell o al globus terraqui, se’ls havia afluixat algun caragol. Però el 35 de maig hom ha d’estar preparat per a les coses més extraordinàries.

Aquesta divertida lliçó de sentit comú, del gran escriptor alemany Erich Kästner, la cito per una edició que possiblement cal considerar històrica en la revifalla del català a l’escola valenciana: la de Gregal. És traducció de Tomàs Escuder i diria que convé dels 10-12 anys en endavant. Malhauradament, sembla que ningú l’ha recuperat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s