La lectura en veu alta, la lectura compartida

L’any 2005 va néixer a la Biblioteca Central Tecla Sala de l’Hospitalet un Grup de Lectura en Veu Alta que va prendre molta empenta i es manté viu i ben viu. El grup ha superat ja les 100 sessions de lectura i s’han llegit, entre altres obres, El Quijote, Cien años de soledad o els Vint-i-dos contes de la Mercè Rodoreda. El col·lectiu es troba cada setmana, els dimecres al matí, per llegir en veu alta per torns, sense més requisit que la voluntat de participar; la mitjana d’assistència és de divuit persones. Tant la biblioteca com el grup valoren l’activitat molt positivament.

Un article de Carles Ferrer Sala ens explica aquesta experiència i aporta reflexions i referències sobre la lectura en veu alta en general; ho podeu veure aquest pdf. D’altra banda, aquest és el bloc del grup, que enguany continua amb clàssics de referència universal i llegeix L’Odissea en la versió de Joan Alberich (La Magrana).

Anuncis

6 responses to “La lectura en veu alta, la lectura compartida

  1. els acabo de conèixer i em fa una enveja la seva activitat, ara són a l’Odissea d’Homer, poca broma i sembla que no falta ningú, que se’ls hi queda petit l’espai.

  2. Hola, Ricard. Potser pots provar a moure algun fil a la teva biblioteca més propera. A fi de comptes, les biblioteques solen obrir-se amb ganes a qualsevol activitat que suposi fomentar la lectura i l’ús i la difusió del llibre en general. Bé pot ser que no hi hagi ningú del personal amb el temps necessari per organitzar-la, però qui sap, potser tu mateix en pots agafar les regnes, si és necessari: una bona lectura, triada i comprovada, un horari fix i ganes i bon humor, no cal molt més. Una salutació cordial.

  3. És una pràctica ben saludable. Això de llegir en veu alta és un costum que s’està perdent. A qui no li agrada escoltar una bona història? I si no que els hi preguntin als infants quan els expliquen contes.

  4. Gràcies per fer-te ressò de la nostra experiència. El passat mes de juny vam celebrar les 100 sessions de lectura en veu alta: impensable quan vam començar a llegir fa més de tres anys allò de ‘En un lugar de La Mancha…’

    Ara mateix estem entusiasmats amb el món que se’ns obre amb la lectura de ‘L’Odissea’. Si un dimecres a les 12 estàs a prop de la biblioteca Tecla Sala, estàs convidat, serà un plaer compartir la lectura amb tu.

  5. Hola, Carles (de L’Illa): coincideixo amb tu. Diria que a tots ens agrada… Val molt la pena de llegir pels altres, de fer-nos llegir i de llegir en grup. Hi ha un fet important que passem força per alt amb els nanos: fer que ens llegeixin els va molt bé… ah, i ens va molt bé. Estableix un vincle extraordinàriament fort, suposo que per la força mateixa de la imaginació que actua a tota velocitat mentre ens llegeixen.

  6. Hola, Carles (ara de la Tecla Sala): no ho dubtis que així ho faré. I a més convido a tothom a fer-ho: dimecres, a les 12, a la Tecla Sala, per llegir en grup bons llibres pels quals no passa el temps. Afegiré que no ho dic per dir, sinó que les experiències de lectura en veu alta que hem fet per aquí baix on jo visc han estat molt gratificants; si algú no ho ha provat, que s’animi, crec que en gaudirà. No cal ser un expert i qui no en sap prou (o així ho entén), en va aprenent amb la pràctica i d’anar escoltant els que ho fan millor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s