Música al bibliobús i mes i dia de la biblioteca

Aquesta tardor, els bibliobusos de la diputació de Barcelona porten dos espectacles musicals, Construint músiques i Per terra de dracs:

Adrià Heredia i Sara Sanfeliu, de BAT Audicions Musicals, són els encarregats de posar la música al Bibliobús Montserrat amb l’espectacle Construint músiques. Es tracta d’un audició musical amb instruments convencionals acompanyats d’altres sorgits del reciclatge d’objectes de rebuig. Per la seva banda, l’espectacle Per terra de dracs, a càrrec del músic i animador infantil Pep López, permetrà als nens i nenes descobrir el món de dracs com el de la llegenda de Sant Jordi i els de les festes majors catalanes, però també els d’indrets més llunyans. En totes aquestes activitats es recorda als nens i nenes que poden trobar altres històries relacionades amb el tema de la campanya als llibres i pel·lícules del bibliobús. Així mateix, els bibliobusos també cedeixen lots de llibres a les escoles com un tast d’allò que hi podran trobar.

Els bibliobusos són una iniciativa imprescindible, però més encara, l’exemple clar del fet que moltes biblioteques no esperen assegudes als seus lectors, sinó que van a buscar-los. És aquest un mes de celebracions per a les biblioteques. La biblioteca de Sallent ha fet 90 anys i la de La Garriga en fa 10. A més, el 28 d’octubre és el Dia de la biblioteca, amb celebració a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona.

Per si era poc, tot el mes ha estat declarat “Mes de la biblioteca escolar” per iniciativa de la IASL. Sobre aquest darrer punt no he sabut trobar informació en català; potser és una associació amb poc ressò nacional. (Sí que anoto que fa poc que s’han celebrat les Jornades de Biblioteca Escolar i Foment Lector d’Almussafes: pdf.) En qualsevol cas, ens recorda que, com l’escola arriba gairebé sense excepcions a tots els nostres fills, les seves biblioteques haurien de ser una qüestió pública de primer ordre, amb una dotació econòmica estable i personal preparat i no menys estable. Una abraçada especial per a totes aquelles i tots aquells qui en són responsables i fan de l’escola, entre moltes altres coses, un mar de llibres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s