Premis Junceda 2008

En aquesta nota de Fandecomix podeu llegir quins han estat els guanyadors dels premis Junceda de 2008, que atorga l’APIC (Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya).

El premi al llibre infantil de no ficció ha estat per a Miguel Gallardo, per Manual de la felicitat, d’Ara Llibres. El de ficció, per a Sílvia Cabestany, per Els tres tambors, de Tantágora. L’Ibèria, per a l’Elisa Arguilé, autora ja molt reconeguda, ara per Puré de guisantes. I el Junceda d’Honor, per a la benvolguda i lluitadora Maria Rius (vegeu per exemple Rius d’imatges).

Per ara, no n’he vist gaire ressò a la premsa, tret de Els premis Junceda destaquen els il·lustradors emergents (El Periódico).

2 responses to “Premis Junceda 2008

  1. Quina novetat que els mitjans de comunicació no dediquin espai a la LIJ, oi?

  2. A la què?

    No, realment no és cap novetat. Tanmateix, aquests premis són més generals, inclouen obra per adults i, a fi de comptes, ni els diaris ni els seus suplements serien com són si no fos pels il·lustradors. O sigui que, a sobre, és menysprear els de casa.

    Em va agradar que la revista BLOC (no n’he parlat aquí, com a revista en castellà i anglès) hagi optat per l’orgull de respondre tot batejant-se com a “revista internacional de arte y literatura infantil”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s