Bloc solidari?

Tant la Gabriela, de Musical Sant Jordi, com la Isabel, de Poesiaula, han tingut l’amabilitat d’escollir aquest bloc com a “bloc solidari”. Gràcies. Em perdoneu que ho transformi en una reflexió?

D’una banda, trobo que és evident que no ho mereixo com a tal (no sóc la Fundació Vicente Ferrer ni tants d’altres que practiquen la Solidaritat com a paraula major). Vull pensar que això suposa, més aviat, que faig una cèl·lula més de la gran cara bona de la xarxa, un invent que serveix per a tot: per a l’injust i l’inhumà, però també, en bona mesura i amb gran vitalitat, per a compartir dubtes i propostes, col·laborar, xerrar, aprofundir, criticar de forma constructiva, aportar punts de vista i participar, en definitiva, en un projecte de creixement compartit on qui més participa és qui més aprèn. Si, en el bon sentit, m’haguessin escollit com a bloc egoista, també tindrien la seva part de raó… En el fons i abans que res, el que aquesta reflexió em porta a creure és que jo sóc el primer beneficiat d’una gran xarxa solidària, no pas cap contribuidor destacat.

Què puc aportar jo? D’una banda, una selecció d’enllaços: a la dreta els teniu. La llista és molt més breu del que voldria (seguirà creixent, espero; aquest bloc té només uns mesos de vida), però no sabria triar-ne només cinc. D’altra banda, com a traductor d’ofici, puc fer versions de poemes que m’agradin i dels quals no conegui traducció catalana o castellana. Potser amb això pugui omplir de sentit aquest terme de “solidari”, que és agraït, però alhora compromet, si no vull que resulti tan maco com buit…

5 responses to “Bloc solidari?

 1. Solidari perque comparteixes els teus coneixements, i ens fas una mica més savis a totes i tots.
  Solidari perque ens ofereixes la teva poesia, i ens fas sentir que som una mica companys de camí.
  Solidari perque et preocupes per les criatures, i et corresponen amb més ganes per llegir i escriure.
  Solidari perque el teu llenguatge és clar, dolç, i ens convida a moments de calma.
  Solidari perque m’has ensenyat que era un haiku, i ara… potser faré un haiku!
  Són raons suficients per ser un bloc solidari?

 2. Uff!!, al comentari anterior surt sabi amb b alta, i ha de dir savi amb v baixa. Ara has de fer un post explicant que hem d’escriure a poc a poc i no fent el sopar.

 3. Sí, són raons suficients… Veig que ho he posat massa en dubte, començant pel propi títol. I gairebé pot resultar ofensiu per a tu o la Isabel.

  No, volia ser sobre tot un moment de reflexió. Tot hi convida, les pròpies festes, les decisions que un ha de prendre. Envio targes? Les envio d’UNICEF? Destino, millor, part dels regals a un donatiu anònim per a qui em pugui merèixer la confiança? La solidaritat és una qüestió que en aquestes dates es viu amb les nostres contradiccions especialment clares, i potser per això la meva reacció ha estat lenta i un punt vacil·lant.

  A més, quan us veig a vosaltres, percebo la vostra solidaritat. Regaleu experiències, vincles que us han resultat útils, poemes, la pròpia concepció de la vida… Aquest bloc serà semblant, no crec en els excessos de l’auto-crítica.

  Una altra raó que no havia esmentat, per no fer la nota més llarga del que ja és: a una nota d’un altre blocaire en el mateix cas on era jo, ell es va sentir obligat a fer la seva reflexió personal sobre el tema. Em va semblar una bona idea. Aprofitar per pensar, més que per esponjar-me (que també una mica, perquè no).

  Però ara, vigila: que qualsevol dia em poso amb els sonets… i vinga a rimar-ne de catorze! 😀

 4. Millor que fer el post, t’ho edito en un segon? 😉

 5. Isabel Barriel

  No hi ha res més solidari que compartir els coneixements, l’art, les emocions… I la màgia dels blogs ens permet remenar per les reflexions dels altres, i això és molt solidari a un món dominat pels sistemes institucionals que ens inciten al mutisme col·lectiu.

  I esponja’t i rima, sigues solidari amb tu!

  Isabel

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s